Į pirmą puslapį

Naujienų archyvas į naujienų archyvą

T. Gorskio knygos „Palaimintasis Jurgis Matulaitis“ pristatymas Marijampolėje
Paskelbta: 2009-07-17 23:59:34

Naujoji knygaGražia švente pasipildė palaimintojo Jurgio Matulaičio MIC iškilmių oktava. Šiandien, liepos 17 d., Marijampolės municipaliniame dramos teatre buvo pristatyta nauja Marijonų talkininkų centro leidyklos išleista lenkų istoriko Tadeušo Gorskio MIC knyga apie palaimintąjį Jurgį Matulaitį. Knygos pristatyme dalyvavo specialusis redaktorius kunigas Vaclovas Aliulis MIC bei kanauninkas Kęstutis Žemaitis.

Kunigas Vaclovas Aliulis MIC supažindino klausytojus su knygos autoriumi marijonu Tadeušu Gorskiu, kuris daug laiko skyrė moksliniam darbui, o daugiausiai - Marijonų vienuolijos istorijos tyrinėjimams ir Palaimintojo asmeniui bei veiklai. Ypatingai kunigas Vaclovas Aliulis pabrėžė šios knygos išsamumą ir nešališkumą. Knygą sudaro trys dalys: Jaunystė ir pirmieji darbai, Vilniaus vyskupas, Lietuvos Respublikos Apaštalinis Vizitatorius.

Knygos pristatyme dalyvavęs kanauninkas Kęstutis Žemaitis sakė, kad tai viena iš geriausių knygų, kurioje labai objektyviai aprašomas Palaimintojo gyvenimas ir nuostabi jo dvasinė istorija. Skaitydami šią knygą galėsime atrasti vis naujų įžvalgų iš Palaimintojo gyvenimo. Kanauninkas Kęstutis Žemaitis baigdamas savo kalbą pakvietė skaityti tik labai geras knygas, o tokia ir yra Tadeušo Gorskio MIC knyga Palaimintasis Jurgis Matulaitis.

Dar kvepiančią spaustuvės dažais knygą besidomintieji Palaimintojo gyvenimu galėjo įsigyti jau šiandien po pamaldų.

Palaimintojo Jurgio Matulaičio MIC minėjimas, Marijonų atnaujinimo 100-osios metinės galėtų būti paskata surengti knygos pristatymą ne tik Marijampolėje, bet ir kituose miestuose. 

 

Renata Stadulienė
Marijampolės šv. Arkangelo Mykolo parapija

 

aukštyn