Į pirmą puslapį

Naujienų archyvas į naujienų archyvą

„Mažųjų virtuvės šefų“ projektas Vaiko dienos centre
Paskelbta: 2013-11-01 09:54:04

„Mažaisiais virtuvės šefais“ pavadinome jau trečius metus vykdomą mokomąjį maisto gaminimo projektą socialiai remtiniems Vaiko dienos centro vaikams. Jį remia paramos teikėja VšĮ „Humana People To People Baltic“ (HPPB). Projektą vykdome nuo 2013 metų liepos 1 d. iki lapkričio 27 d. Veikloms organizacija skyrė 7000 litų.

  


Projekto tikslas - prisidėti prie nepakankamo vaikų maitinimo pašalinimo per kulinarijos ir sveikos mitybos įgūdžių ugdymą. Kartu su vaikais gaminame pavakariams tinkamus patiekalus: kepame pyragus, blynus, apkepus, picas, maišome mišraines, salotas, plakame pieno ir vaisių kokteilius, spaudžiame vaisių sultis. Dažnai ir patys mažieji virėjai siūlo namuose išbandytus receptus. Stengiamės gaminti natūralius ir sveikus patiekalus, pratinti vaikus valgyti daržoves, vaisius, juodą duoną, namuose gamintus saldumynus.

Mokome vaikus stalo etiketo paslapčių, serviravimo, pratiname estetiškai valgyti. Vaikai ugdomi katalikiškai, todėl prieš valgį pasimeldžia, pavalgę padėkoja už maistą. Mažiesiems virtuvės šefams, ypatingai berniukams, patinka maisto gaminimo veiklos.

 

 

Šv. Arkangelo Mykolo parapijos Caritas vaiko dienos centro auklėtojos

 

aukštyn