Į pirmą puslapį

Naujienų archyvas į naujienų archyvą

Kunigo Piotr Wojtonis išleistuvės 2013 07 28
Paskelbta: 2013-08-07 13:19:58

Saulėtos liepos 28 dienos sekmadienį, gausus būrys parapijiečių su gėlių žiedais ir šiek tiek liūdnokomis šypsenomis susirinko į 18val. šv. Mišias. Susirinko atsisveikinti ir paskutinį kartą sudalyvauti šv. Mišių aukoje su kun. Piotr Wojtonis. Po šv. Mišių už dvylika tarnystės metų gražiausius padėkos žodžius skyrė parapijos šeimos. Šeimos su didžiausia pagarba dėkojo už suteiktą dvasinę pagalbą, nuoširdžiai išklausytas išpažintis, mažiesiems šeimų nariams suteiktą krikšto sakramentą. Nors jaunimo akyse žibėjo ašaros, nes daugelį vaikų kun. Piotr Wojtonis dvasiškame kelyje lydėjo nuo pat mažumės, bet adoruotojoms ir ministrantams nepritrūko drąsos paskaityti laišką, kuriame iš širdies surašė gražiausias akimirkas ir liūdesio kartėlį, kad tenka atsisveikinti ir kun. Piotrui išvykti atgal į tėvynę Lenkiją...

 


Ministrantų ir adoruotojų laiškas kun. Piotrui Wojtonis:

Gerb. kun. Petrai,

Šį laiškelį rašome su džiaugsmu ir liūdesio ašara akyse.. Džiaugsmas užlieja, kai prisimename visas kartu praleistas akimirkas, išvykas, bendras maldas, pokalbius, Jūsų patarimus bei nuoširdų, nuoširdų juoką, kuris mus visus lydėjo labai dažnai..  O liūdesys... Liūdesys ir maža ašarėlė rieda skruostu, nes labai Jūsų pasiilgsime... Labai, labai iš visos širdies.. Truks mums Jūsų originalaus pozavimo nuotraukose ir švelnaus bei geranoriško pasišaipymo iš mūsų nevykusių poelgių ar išdaigų... O labiausiai truks Jūsų paguodos žodžių, patarimų, kurie mums padeda pasirinkti teisingiausią sprendimą gyvenimo kryžkelėse. Nuoširdžiausiai Jums dėkojame, kad mus broliška meile auginote dvasiškai, kad padrąsinantį žodį pasakydavote prieš laukiančius sunkumus ar paprasčiausią kontrolinį darbą. Ačiū, ačiū, ačiū Jums už viską... Dar norime atsiprašyti už jaunatviškas kvailystes, kurios Jums kartais jau ir nebuvo juokingos. Nuoširdžiai prašome, minėkite mus tik geruoju...  Visada išliksite mūsų širdyse, labai Jus mylime... Didžiausios sėkmės ir Dievo globos!


P.S. LENKIJA NETOLI, PASISTENGSIME PAS JUS PASISVEČIUOTI BEI VISADA IŠSKĖSTOMIS RANKOMIS IR ATVIRA ŠIRDIMI LAUKSIME JŪSŲ SVEČIUOSE!

Su meile ir pagarba,
Ministrantai ir Adoruotojos
2013

Pasibaigus dėkojimams ir linkėjimams, jaunimo choras užgiedojo giesmę „Viešpatie, laimink Jį“. Visi giedojo ištiesę rankas su didžiausiomis ašaromis veide kaip įrodymu, kad Bažnyčios žmonės yra viena šeima, kai tenka išsiskirti būna skaudu... Šiltą ir emocijų kupiną vakarą vainikavo parapijos salėje suorganizuota vakaronė, kurioje dalinomės vaišėmis ir šokome liaudies šokius.

Viktorija Stasiukynaitė
 

aukštyn